top of page

Archief

blij
tentoonstelling 26/9/21 -10/10/21

De veelzijdige kunstenaar Jef Sterckx uit Hove is bij het brede publiek bekend met "peleton", prachtig en toegankelijk werk over wielrennen. Jef stelde hiermee tentoon in België en Noord-Frankrijk. 

Met "blij" kwam hij tevoorschijn uit een donkere periode met

een spektakel van geiten in al hun huppelende vrolijkheid.

Ook dit werk is toegankelijk en bezit toch een dubbele bodem, grote diepgang en is van een uitzonderlijke virtuositeit. 

jef2.JPG
buurtproject De Vlinders
workshop en expo buurtschool

We wilden  heel graag de buurt betrekken bij Ascenseurs. Dat is gelukt via een project rond portretschilderen met de lagere school ‘De Vlinders’ uit de Violetstraat .

In november 2022 hebben de kinderen van  het derde leerjaar van juf Sylvie en juf Zoë, en het vierde leerjaar van juf Gamzé en juf Goele elk een middag  zelfportretten geschilderd in acryl op canvas op vier  opeenvolgende donderdagmiddagen. Met veel enthousiasme en prachtige resultaten.

Op 20 december was er een vernissage waarbij alle kinderen die meegewerkt hadden kwamen kijken naar elkaars werk. Het project werd afgesloten op 22 december met een vernissage voor ouders en kinderen, waarna de kinderen hun werk mee naar huis konden nemen. Dit was een heel fijn project. Wordt vervolgd…

IMG_9787.jpeg
IMG_9786.jpeg
IMG_9788.jpeg
IMG_0149.jpeg
Palimpsest - Luc Somers
fototentoonstelling van 21/4 tot 7/5/2023

palimpsest : stuk papyrus of perkament dat na afkrabbing of onzichtbaarmaking van het oorspronkelijk geschrevene opnieuw beschreven is (van Dale)

Voor deze tentoonstelling heeft Luc Somers foto’s uit zijn archief bewerkt en herwerkt. Aan de hand van een experimenteel proces van combineren en overschrijven, worden de foto’s losgekoppeld van hun oorspronkelijk moment en de bijhorende context/betekenis. De nieuwe beelden situeren zich daardoor in een niemandsland tussen bewust en onbewust, herinnering en verbeelding, degeneratie en regeneratie.

Anxiety Flowers - Sofie Van Den Bril
expo van 8/9 tot 17/9/2023

In haar debuutexpo ‘Anxiety Flowers’ toont Sofie Van den Bril het resultaat van een jaar hard werken en experimenteren met een door haar geperfectioneerde en zelden gebruikte variant van het monotype printproces.

 

Sofies herkenbare figuratieve en naïeve tekenstijl en uitbundig kleurenpalet spelen de hoofdrol op deze expo.

De werken getuigen van het plezier van het maken, maar ook van haar angsten en demonen die ze graag wil delen met de toeschouwer.

image.png
image.png
image.png
image.png
Everything Flows - Mieke Smet

Immer gefascineerd door de gedachte dat alles steeds verandert en de tijd onherroepelijk zijn sporen nalaat op elk levend organisme, maakt kunstenares Mieke Smet een aantal fragiele sculpturen in messinggaas die ze aan de grillen van het weer overlaat om ze op
natuurlijke wijze te laten ‘verouderen’. Door de sculpturen minutieus te vouwen, als een soort gecontroleerde littekenvorming, voegt ze er extra dimensies aan toe. Op deze expo waren de beelden in hun definitieve vorm te zien, naast een aantal nieuwe creaties.
Aan fotografe Kaat Somers vroeg Mieke om de sculpturen op verschillende momenten van het verouderingsproces vast te leggen.
De fotoreeks die daaruit voortvloeide was eveneens te zien op de expo.

expo december 2023
image.png
bottom of page